ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία αλλάζει γεωγραφική θέση

Η Αυστραλία αλλάζει γεωγραφική θέση
Google maps

Η Αυστραλία καλείται να διορθώσει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα δεδομένα των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης.

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες αυτής της τεράστιας χώρας έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μέτρο -σύμφωνα με τον επιστημονικό οργανισμό Geoscience Australia- κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο προς επίλυση πρόβλημα για τις νέες τεχνολογίες οι οποίες βασίζονται σε ακριβή δεδομένα γεωεντοπισμού, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

"Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις μετρήσεις του γεωγραφικού πλάτους και μήκους μας, έτσι ώστε τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης που χρησιμοποιούμε στα smartphone να είναι ευθυγραμμισμένα με τα ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα", αναφέρει εκπρόσωπος του οργανισμού.

Η Αυστραλία μετακινείται κατά επτά εκατοστά ανά έτος προς το βορρά λόγω των κινήσεων των τεκτονικών πλακών, μια παρέκκλιση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων.

Η τελευταία επικαιροποίηση των γεωγραφικών συντεταγμένων της Αυστραλίας έγινε το 1998. Τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν κατά 1,8 μέτρα έως το 2020 αν δεν διορθωθούν, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς.

Οι νέες γεωγραφικές συντεταγμένες της Αυστραλίας αναμένεται να είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ