Βέλγιο: Νέες διαμαρτυρίες αγροτών από αύριο στις Βρυξέλλες - Συνεδριάζουν οι υπ. Γεωργίας
Ανανεώθηκε:
Ευρωπαίοι αγρότες συγκεντρώθηκαν στις 15 Μαρτίου έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Αύριο ετοιμάζονται για συγκέντρωση στις Βρυξέλλες
AP Photo/Jean-Francois BadiasΝέες διαμαρτυρία σχεδιάζουν για αύριο Τρίτη 26/3, οι αγρότες στις Βρυξέλλες, Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 300 τρακτέρ θα φτάσουν στην πλατεία Σουμάν και στους δρόμους γύρω από το κτίριο του Συμβουλίου όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας.
Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτέυουσας του Βελγίου θα κλείσουν από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα).
Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του έτους που οι αγρότες φτάνουν με τα τρακτέρ στην ευρωπαϊκή γειτονιά των Βρυξελλών.
Την 1η Φεβρουαρίου πάνω από 1000 τρακτέρ είχαν κατακλύσει τους δρόμους, ενώ είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επέστρεψαν στις 26 Φεβρουαρίου, όταν κατάφεραν να προσεγγίσουν ακριβώς έξω από το κτίριο των συνεδριάσεων των υπουργών Γεωργίας, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, καίγοντας λάστιχα και πετώντας σανό τους δρόμους.
Αύριο, Τρίτη, ορισμένες ομάδες κάνουν λόγο για «συμβολική διαμαρτυρία» έτσι ώστε να υπάρξει επιπλέον μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι αγρότες «οργώνουν» την Ευρώπη - Τα αιτήματά τους και η επίμαχη Κοινή Αγροτική Πολιτική
Βρυξέλλες: Αναθεώρηση της ΚΑΠ πριν τις ευρωεκλογές αποφάσισαν οι υπουργοί - Τα μέτρα που συστήνουν
Απόστολος Γιώτας: «Προσπαθώντας να συμφιλιωθούμε με τη μοναξιά, κερδίζουμε λίγο παραπάνω χρόνο»
12:56
Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στα Στενά του Ορμούζ
12:45
Ο «χάρτης» της εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση - Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι εργάζονται σήμερα
12:37
Νέα Ιωνία: 35χρονος επιτέθηκε σε γυναίκα οδηγό ταξί, την δάγκωσε και της έκοψε το αυτί
12:37