Πακιστάν: Νεκροί έξι μαχητές που επιχείρησαν να εισβάλλουν σε ναυτική βάση
Ανανεώθηκε:
Τον θάνατο έξι μαχητών που επιχείρησαν να εισβάλλουν σε ναυτική βάση στο νότιο Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας.
Η χθεσινή επίθεση στη βάση Τουρμπάτ στο νοτιοδυτικό Πακιστάν ήταν η δεύτερη επίθεση από μαχητές των εθνοτικών Μπαλόχ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις την τελευταία εβδομάδα. «Ξεφύγαμε από μια τεράστια απώλεια», ανέφερε σε δήλωση του ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ.
Εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού του Πακιστάν δήλωσε ότι και οι πέντε επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν αφού προσπάθησαν να εισβάλουν στη βάση. Ένας παραστρατιωτικός στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης, δήλωσε στρατιωτικός.
Υπενθυμίζεται ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός των Βαλούχων (BLA), ο πιο γνωστός από τις αυτονομιστικές ομάδες στο Μπαλουχιστάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Το BLA έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε επιθέσεις κατά πακιστανικών και κινεζικών συμφερόντων στην περιοχή και αλλού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πακιστάν: Δώδεκα νεκροί μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Ο πόλεμος διαταράσσει το σύστημα υγείας του Ιράν
22:35
ΥΠΕΞ Ιράν: Η δολοφονία μεμονωμένων αξιωματούχων «δεν θα κλονίσει ουσιαστικά το σύστημα»
22:25
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.478.000 ευρώ
22:12
Πρόεδρος Βουλής Ιράν: «Τα Στενά του Oρμούζ δεν θα επιστρέψουν στο προπολεμικό καθεστώς»
22:02