ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Φόβοι για θύματα

Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Φόβοι για θύματα

Η γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Patrick Semansky

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που κατέρρευσε η γέφυρα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ βλέπει το φως της δημοσιότητας με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν θύματα.   

Μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτύπησε τη γέφυρα Key, προκαλώντας την πλήρη κατάρρευσή της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για πολλά αυτοκίνητα και άνθρωπους ότι μπορεί να βρίσκονται στο νερό.

Μέχρι και 20 εργάτες πιστεύεται ότι έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας όπως ανέφερε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές, με τη μισή γέφυρα βυθισμένη στο νερό.

Η θερμοκρασία στο λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι αυτή τη στιγμή 9C (48F), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων των ΗΠΑ.

Η υποθερμία μπορεί να εμφανιστεί όταν η θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου πέσει κάτω από τους 35C

Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία ενώ καθ' οδόν βρίσκεται και ο δήμαρχος Μπράντον Σκοτ.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το Dali είναι σημαίας Σιγκαπούρης. Έχει μήκος 300 μέτρα και κατευθυνόταν προς το Κολόμπο στη Σρι Λάνκα.

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ για εξειδικευμένα φορτία

Το λιμάνι Helen Delich Bentley της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στις ΗΠΑ για εξειδικευμένο φορτίο ειδικά για τροχοφόρα φορτία, όπως φορτηγά και ρυμουλκούμενα και εγκαταστάσεις διακίνησης χύδην φορτίων.

Οι ιδιωτικοί και δημόσιοι τερματικοί σταθμοί του λιμανιού διαχειρίστηκαν 847.158 αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά το 2023, τα περισσότερα από κάθε άλλο λιμάνι των ΗΠΑ. Το λιμάνι διακινεί επίσης γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα, ζάχαρη, γύψο και άνθρακα, σύμφωνα με ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μέριλαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ