ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Ένταση και χημικά μεταξύ αγροτών και βελγικής αστυνομίας

Βρυξέλλες: Ένταση και χημικά μεταξύ αγροτών και βελγικής αστυνομίας

Νερό από αύρα εκτοξεύει η βελγική αστυνομία στους αγρότες που διαδηλώνουν στις Βρυξέλλες 

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Υπό τον ασφυκτικό κλοιό των τρακτέρ πραγματοποιείται η συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες την Τρίτη (26/3), ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις των αγροτών με την βελγική αστυνομία. 

Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί στους δρόμους γύρω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διεκδικώντας αποφασιστικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

«Περίπου 250 τρακτέρ βρίσκονται στις Βρυξέλλες διεκδικούν με την ίδια ένταση με τις προηγούμενες φορές» την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι αγρότες έριξαν τα προϊόντα τους στο δρόμο, άναψαν φωτιές και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτήριο του Συμβουλίου, με τις Αρχές να απαντούν με την ρίψη νερού υπό πίεση και χημικά για να τους απομακρύνουν.

Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για «αργούς ρυθμούς» εκ μέρους της Ευρώπης και «αντανακλαστικά που δεν ανταποκρίνονται στα προβλήματα» των αγροτών. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την πλευρά του τόνισε πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να κινηθεί με όλες της τις «δυνάμεις», έτσι ώστε «όσα ζητήματα μπορούν να διορθωθούν στην τρέχουσα ΚΑΠ 23-27 πριν από τις ευρωεκλογές, να επιτευχθούν άμεσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ