Κίνα: σε κίτρινο συναγερμό εν αναμονή του τυφώνα Νίντα
Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας (NMC) προειδοποίησε ότι ο τυφώνας Νίντα αναμένεται να πλήξει την επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στα νότια της χώρας, μέχρι την Τρίτη και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού.
Ήδη νωρίς το πρωί της Κυριακής βρισκόταν σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα. Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν έφτανε τα 28 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να αυξηθεί στα 38-45 μέτρα ανά δευτερόλεπτο όταν θα φτάσει στο Γκουανγκντόνγκ.
Το NMC προειδοποίησε επίσης για ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές στις παράκτιες περιοχές του Γκουανγκντόνγκ, του Φουτζιάν, του Χαϊνάν και της Αυτόνομης Περιοχής Γκουανγκσί Ζουάνγκ.
Ο Νίντα είναι το τέταρτος τυφώνας που θα πλήξει φέτος την Κίνα.
Η Κίνα χρησιμοποιεί τετράβαθμη κλίμακα προειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα: Το κόκκινο είναι η ανώτερη βαθμίδα και ακολουθείται από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το γαλάζιο.
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην Πάρο – Λύθηκε το χειρόφρενο (pics&vid)
17:50
Κυψέλη: Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε το ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
17:39
Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή της Πυροσβεστικής στα Άνω Πορόια - Βρέθηκε εξάρτημα αυτοκινήτου (vid)
17:37
Ποινή κάθειρξης 15 χρόνων επιβλήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας
17:23