ΚΟΣΜΟΣ

Έπεσε από τα 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο (pics+vid)

Έπεσε από τα 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο (pics+vid)
Photo by Mark Davis/Getty Images for Stride Gum/Ιdeal Image

Ο Λιουκ Έικινς, 42 ετών ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε την Κυριακή από ύψος 25.000 ποδών (7.620 μέτρων) χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε δίχτυ, στη νότια Καλιφόρνια.

Αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ έχει πραγματοποιήσει 18.000 πτώσεις στη ζωή του, έκανε την ελεύθερη πτώση στο Σίμι Βάλεϊ, στα δυτικά του Λος Άντζελες και προσγειώθηκε σε δίχτυ διαστάσεων 30x30 μέτρων.

Ο εκπρόσωπός του, Τζάστιν Άκλιν δήλωσε ότι το άλμα αυτό «αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας καριέρας 26 ετών και αποτελεί προσωπικό και παγκόσμιο ρεκόρ» για πτώση από τόσο μεγάλο ύψος χωρίς αλεξίπτωτο.

Photo by Mark DavisGetty Images for Stride Gu

Photo by Mark Davis/Getty Images for Stride Gum/Ideal Image

Ο Έικινς, φορούσε πράσινη φωσφοριζέ στολή και ήταν εξοπλισμένος με μάσκα οξυγόνου λόγω του μεγάλου ύψους, να πηδάει από ένα αεροπλάνο, μαζί με άλλους τρεις αλεξιπτωτιστές. Λίγο αργότερα, ενώ και οι τέσσερις έπεφταν στον αέρα, ο 42χρονος έδωσε τη μάσκα σε έναν από τους συντρόφους του. Οι τρεις άλλοι άνοιξαν τότε τα αλεξίπτωτά τους και εκείνος συνέχισε μόνος την κάθετη πτώση του προς το έδαφος με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα.

Photo by Mark DavisGetty Images for Stride GuM2

Photo by Mark Davis/Getty Images for Stride Gum/Ideal Image

Τριγύρω από το δίχτυ είχαν τοποθετηθεί φώτα για να καθοδηγούν τον Έικινς ώστε να στοχεύσει σωστά. Μετά από ελεύθερη πτώση περίπου δύο λεπτών, το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Έικινς έκανε μια στροφή στον αέρα και έπεσε με την πλάτη στο δίχτυ που ήταν απλωμένο σε ύψος 61 μέτρων πάνω από το έδαφος. Από κάτω είχε τοποθετηθεί και δεύτερο δίχτυ για λόγους ασφαλείας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ