ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Συγκρούσεις για τον έλεγχο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Ιράκ: Συγκρούσεις για τον έλεγχο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων
REUTERS/Ako Rasheed

Σφοδρή μάχη διεξάγεται σε μια από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράκ καθώς παραστρατιωτικοί επιχείρησαν έφοδο, ενώ ενεργοποίησαν και εκρηκτικά που κατάφεραν να τοποθετήσουν σε μία από τις δεξαμενές πετρελαίου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πολιορκία της εγκατάστασης «Μπάι Χασάν», η οποία βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ ξεκίνησε μετά από επίθεση σε σταθμό φυσικού αερίου κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 εργαζόμενοι και δύο φρουροί.

Στην δεύτερη επίθεση που σημειώθηκε, σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος και έξι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων της πόλης, ενώ σύμφωνα με το CNNi δύο εκ των επιτιθέμενων έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων, ένας ενεργοποίησε ζώνη με εκρηκτικά και ένας τέταρτος φέρεται να είναι ταμπουρωμένος στις εγκαταστάσεις και να κρατά τέσσερις ομήρους.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη μέσω του πρακτορείου Amaq. Είναι γνωστό ότι μαχητές του Ισλαμικού κράτους, έχουν κατ’ επανάληψη θέση στο στόχαστρο τους τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ