Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράση για τον λιμό στη Γάζα
Οι Παλαιστίνιοι κάνουν ουρά για δωρεάν φαγητό στη Ράφα.
AP Photo/Fatima ShbairΔικαστές στο Διεθνές Δικαστήριο διέταξαν σήμερα ομόφωνα το Ισραήλ να αναλάβει κάθε απαραίτητη και αποτελεσματική δράση προκειμένου να διασφαλίσει πως προμήθειες βασικών τροφίμων θα διανεμηθούν χωρίς καθυστέρηση στον πληθυσμό των Παλαιστινίων στη Γάζα.
Το Διεθνές Δικαστήριο επισημαίνει πως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα βρίσκονται αντιμέτωποι με επιδεινούμενες συνθήκες διαβίωσης και ότι ο λιμός και η πείνα εξαπλώνονται.
«Το δικαστήριο παρατηρεί ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν αντιμετωπίζουν μονάχα τον κίνδυνο του λιμού αλλά ότι ο λιμός εδραιώνεται», τονίζουν οι δικαστές στην εντολή τους.
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: Προειδοποιεί για λιμό έως τον Μάιο στη Λωρίδα της Γάζας
Γάζα: Τουλάχιστον 15 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Λήγει αύριο η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
05:00
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ στους δικαιούχους
04:01
Επίδομα παιδιού: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21
03:00
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
02:00