Φινλανδία: Σε συναγερμό το Ελσίνκι λόγω έντονης οσμής - Διαμαρτυρίες και στην Αγία Πετρούπολη
To Ελσίνκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
PEXELSΜια έντονη οσμή που μοιάζει αυτή του θείου ή καμένου καουτσούκ εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας Ελσίνκι.
Αυτό ανακοίνωσε το τμήμα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης.
Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν την μυρωδιά σε μια περιοχή που εκτείνεται τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής της Φινλανδίας, ανέφερε το τμήμα.
«Το τμήμα και άλλες αρχές εξετάζουν την υπόθεση», έγραψε σε ανάρτηση στο X.
Δεν υπάρχει κάποια άμεση ένδειξη ότι η μυρωδιά είναι επικίνδυνη για την υγεία, πρόσθεσε.
Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Fontanka μετέδωσε παράλληλα ότι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, της ρωσικής πόλης που βρίσκεται πιο κοντά στη Φινλανδία, παραπονέθηκαν για μια δυσάρεστη οσμή, συγκρίνοντάς την με αυτή αερίου, σκουπιδιών ή καμένου καουτσούκ.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που επικαλείται η Fontanka, σταθμοί παρακολούθησης δεν έχουν καταγράψει τίποτα πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Εκκενώθηκε κοινότητα στο Κεντάκι μετά από εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε υγρό θείο
Ιράν: «Όχι σε προσωρινή εκεχειρία - Ο πόλεμος να τελειώσει μια για πάντα» - Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
13:50
Κολυδάς: Το ακραίο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη ακριβώς 21 χρόνια πριν - «Πραγματική εισβολή Σαχάρας»
13:43
Θυελλώδεις άνεμοι μετακίνησαν αυτοκίνητο στο Ζαρό Ηρακλείου - Δείτε φωτογραφίες
13:34
Ανακάλυψη του αιώνα: Θησαυρός με κελτικά νομίσματα και χρυσό εντοπίστηκε σε χωράφι της Τσεχίας
13:12