Πολωνία: Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε πέντε άτομα - Μετά από θυελλώδεις ανέμους
Δεκάδες κορμοί δέντρων πεσμένοι λόγω των θυελλωδών ανέμων
AP Photo/Richard VogelΠέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο αγοράκι, σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή 1/4, από πτώσεις δέντρων στη νότια Πολωνία, την οποία σάρωσαν ισχυροί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 155 χλμ/ώρα στην οροσειρά Τάτρα. Την ίδια στιγμή στη χώρα καταγράφονται ρεκόρ θερμοκρασιών, υψηλών για τη εποχή.
Στην πόλη Ράμπκα-Ζντρόι, δύο ενήλικοι και ένα παιδί τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.
Στο δημοφιλές θέρετρο Ζακοπάνε, μια 23χρονη γυναίκα και ένα 9χρονο αγοράκι βρήκαν τον θάνατο σε ανάλογο περιστατικό.
Πυροσβέστες επενέβησαν το πρωί σε 140 τοποθεσίες για να απομακρύνουν δέντρα που είχαν πέσει σε δρόμους ή είχαν προκαλέσει ζημιές σε στέγες σπιτιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ πολωνικών μέσων ενημέρωσης.
Οι ισχυροί άνεμοι σήμερα ακολούθησαν ένα τριήμερο ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.
Το Σάββατο (30/3), ο υδράργυρος κατέρριψε ρεκόρ για την εποχή, σκαρφαλώνοντας στους 26,4 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Τάρνουφ, υπογραμμίζει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP).
Καιρός: Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι την Δευτέρα - Πού θα σημειωθούν βροχές
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά - Πότε είναι η επόμενη δόση
06:00
ΔΥΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για το Voucher βιβλίων - Πότε λήγει η προθεσμία
05:00