ΚΟΣΜΟΣ

Αδαή χαρακτήρισε τον Τραμπ η μητέρα του μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ

Αδαή χαρακτήρισε τον Τραμπ η μητέρα του μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ
Ο Κιζρ Καν προκαλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να διαβάσει ένα αντίγραφο του αμερικανικού Συντάγματος στο εθνικό συνέδρο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 REUTERS/Lucy Nicholson TPX IMAGES OF THE DAY

Η μητέρα ενός μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ κατηγόρησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το Ισλάμ αλλά και το πως είναι να κάνει κάποιος θυσίες.

Σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή στους New York Times, ο 70χρονος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είχε σχολίασει αρνητικά την επιλογή της να παραμείνει σιωπηλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συζύγου της στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Γαζάλα Καν (Ghazala Khan), ο γιος της οποίας λοχαγός Χουμαγιούν Καν (Humayun Khan) είχε σκοτωθεί το 2004, εξοργίστηκε με τα υπονοούμενα του δισεκατομμυριούχου ότι δεν μίλησε καθόλου διότι, ως μουσουλμάνα, δεν της επιτρέπεται να μιλήσει.

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει για το Ισλάμ, είναι αδαής», έγραψε η ίδια σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι έχει κάνει πολλές θυσίες. Δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη θυσία», υπογράμμισε και εξήγησε γιατί επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του συζύγου της χωρίς να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ενδεχομένως δεν μου επιτρεπόταν να πω κάτι. Αυτό δεν είναι αλήθεια», σημείωσε η Καν, προσθέτοντας ότι αποφάσισε να μην μιλήσει στο συνέδριο λόγω της οδύνης και του πένθους της για την απώλεια του γιου της.

«Αυτή είναι η απάντησή μου στον Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε η μητέρα στο άρθρο.

«Όταν εισήλθα στον χώρο του συνεδρίου, έχοντας αυτήν την μεγάλη φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο γιος μου πίσω μου, μετά βίας κατάφερα να συγκρατηθώ», τόνισε.

«Ακόμα και το να μιλώ συνεχίζει να είναι δύσκολο για εμένα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του πατέρα του στρατιώτη, του Κιζρ Καν (Khizr Khan), ο οποίος τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μια «μαύρη ψυχή» και είναι «ανίκανος να νιώσει συμπόνια».

«Αυτό το πρόσωπο είναι απόλυτα ανίκανο να νιώσει συμπόνια. Θέλω η οικογένειά του να τον συμβουλεύσει, να του μάθει να επιδεικνύει συμπόνια. Θα ήταν ένας καλύτερος άνθρωπος (...) όμως έχει μια μαύρη ψυχή», τόνισε ο Καν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, με την φωνή του να σπάει από τα έντονα συναισθήματα. Πρόσθεσε δε ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να «αποκηρύξει» τον Τραμπ.

«Όταν ένας υποψήφιος για την προεδρία αγνοεί την κατάσταση μιας μητέρας Gold Star (σ.σ οργάνωση υποστήριξης των μητέρων των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη), να επιτίθεται λεκτικά εναντίον της, αυτό είναι η επιτομή της άγνοιας», υπογράμμισε ο Καν, επισημαίνοντας και την εύθραυστη υγεία της συζύγου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ