Βραζιλία: διαδηλώσεις υπέρ και κατά της Ρούσεφ
Μόλις 5 ημέρες πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας με αίτημα να αποχωρήσει οριστικά από την Προεδρία η Ντίλμα Ρούσεφ, ενώ πορείες, με μικρότερη συμμετοχή, πραγματοποιούνται υπέρ της.
Στο Ρίο ντε Τζανέιρο περίπου 4.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τη λεωφόρο κατά μήκος της διάσημης ακτής Κοπακαμπάνα ζητώντας να φύγει η Ρούσεφ. Από τα μεγάφωνα που είχαν τοποθετήσει οι διοργανωτές πάνω σε φορτηγά, ακούγονταν πότε ο εθνικός ύμνος, πότε... σάμπα.
Κινητοποιήσεις κατά της Προέδρου -η οποία έχει απομακρυνθεί προσωρινά από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για το εάν παραποίησε στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα- με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όπως το Ρεσίφε και το Σαλβαδόρ στα βορειανατολικά ή το Μπέλο Οριζόντε στα νοτιοανατολικά.
Μικρότερης έκτασης διαδηλώσεις εναντίον του αντιπάλου της Ρούσεφ, του μεταβατικού Προέδρου Μισέλ Τεμέρ, έγιναν σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας, μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η οργάνωση «το Μέτωπο του Λαού χωρίς Φόβο».
Και στο Σάο Πάολο υποστηρικτές και πολέμιοι της Ρουσέφ αναμένεται να βγουν, από ώρα σε ώρα, στους δρόμους.
Εργοστάσιο τροφίμων, αεροδρόμιο και ενεργειακές εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν από τις ΗΠΑ λέει το Ιράν
21:49
Η Μόσχα προειδοποιεί ότι θα απαντήσει στις «αντιρωσικές ενέργειες» της Γερμανίας
21:40
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 15 εκατoμμύρια ευρώ
21:35
Μητσοτάκης για ρωσική επίθεση στη Λειψία: «Ο εκφοβισμός θα αποτύχει, αλληλέγγυοι στη Γερμανία»
21:30