ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Φώκια πνίγηκε από πλαστικό παιχνίδι που άφησαν ασυνείδητοι στην ακτή

Αγγλία: Φώκια πνίγηκε από πλαστικό παιχνίδι που άφησαν ασυνείδητοι στην ακτή

Φώκια (φωτογραφία αρχείου

AP Photo/Audrey McAvoy

«Θύμα» της περιβαλλοντικής ρύπανσης έπεσε μια φώκια στο Λινκολνσάιρ της Αγγλίας, όταν πνίγηκε από ένα πλαστικό παιχνίδι που είχαν αφήσει ασυνείδητοι στην παραλία. 

Η μικρή φώκια παγιδεύτηκε σε ένα πλαστικό δαχτυλίδι και στην προσπάθειά της να διαφύγει πνίγηκε, όπως μετέδωσε το BBC.

Ο οργανισμός «Lincolnshire Wildlife Trust» σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι φώκιες είναι φύσει περίεργα ζώα που συχνά αλληλεπιδρούν με τα πλαστικά που βρίσκουν στη θάλασσα.

«Μια νεαρή φώκια μπορεί να περάσει το κεφάλι της μέσα από ένα παιχνίδι και μετά να κολλήσει», σημείωσε ο Μάθιου Κάπερ, μέλος του οργανισμού.

Στο μεταξύ ο οργανισμός, στην σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για αύξηση των πλαστικών απορριμμάτων στις παραλίες της κομητείας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην παρατάνε τα σκουπίδια τους στις ακτές.

«Έχουμε ενεργή δράση εδώ 75 χρόνια και έχουμε αφιερωθεί στην προστασία της άγριας ​​ζωής. Έτσι, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αποτελεί μια αποτυχία για εμάς», πρόσθεσε ο Κάππες.

«Είναι ευθύνη όλων μας να μην χρησιμοποιούμε, πόσο μάλλον να πετάμε στη φύση πλαστικά», τόνισε.

Παράλληλα, όμως προέτρεψε τον κόσμο όχι μόνο να παίρνουν μαζί τα σκουπίδια τους, αλλά και να μαζεύουν όσα σκουπίδια βρίσκουν στο δρόμο τους.

«Πάρτε περισσότερα από αυτά που ήρθατε», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ