ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο του ISIS με απειλές κατά της Ρωσίας

Νέο βίντεο του ISIS με απειλές κατά της Ρωσίας
Απειλές προς τη Ρωσία και προσωπικά προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, εξαπέλυσαν οι μαχητές του ισλαμικού κράτους (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Srdjan Zivulovic

«Άκου, Πούτιν, θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. (...) Ω, αδελφοί μου, κάντε τζιχάντ και σκοτώστε και πολεμήστε τους». Με αυτά τα λόγια ένας μασκοφόρος καλεί τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να επιτεθούν στη Ρωσία, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το εννιάλεπτο βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί έχει πλάνα με ένοπλους άνδρες να επιτίθενται σε τεθωρακισμένα οχήματα και σκηνές και να συλλέγουν όπλα στην έρημο, ενώ είναι και υποτιτλισμένο, έτσι ώστε να είναι αντιληπτό και από όσους δεν μιλούν τη συγκεκριμένη γλώσσα, το μήνυμα που θέλουν να περάσουν.

«Παραβιάζοντας έναν στρατώνα του αντιδραστικού στρατού στον διεθνή δρόμο νότια της Ακασάτ», έγραφε ένας υπότιτλος.

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να δράσουν με οποιαδήποτε όπλα μπορούσαν να βρουν και να στοχοποιήσουν χώρες τις οποίες μάχεται, με τις απειλές κατά της Ρωσίας να είναι σαφείς, χωρίς ωστόσο να δηλώνεται ξεκάθαρα γιατί αποτελεί στόχο η συγκεκριμένη χώρα.

Πάντως Ρωσία και ΗΠΑ εξετάζουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε στρατό και ανταλλαγή πληροφοριών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ