Ουκρανία: Με αντίποινα απειλεί ο Ζελένσκι μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στη Ντνίπρο
Ανανεώθηκε:
O ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Evgeniy MaloletkaΤουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Ντνίπρο (κεντρική-νότια Ουκρανία), ανακοίνωσε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Σερχίι Λισάκ.
Όπως διευκρίνισε από τους 12 ανθρώπους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία «τα πέντε είναι παιδιά».
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, εταιρεία, νηπιαγωγείο και δομή της ανώτερης εκπαίδευσης «καταστράφηκαν» στο χθεσινό πλήγμα, ενώ η πυρκαγιά «κατασβέστηκε» από πυροσβέστες.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε στο βραδινό διάγγελμά πως θα υπάρξουν αντίποινα.
«Τα αντίποινα θα είναι ολοένα μεγαλύτερα κάθε φορά», απείλησε. Αξίωσε παράλληλα για άλλη μια φορά από τους συμμάχους του Κιέβου στη Δύση περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να «σωθούν χιλιάδες ζωές».
Η Ουκρανία έχει πολλαπλασιάσει τα πλήγματα στη ρωσική επικράτεια τους τελευταίους μήνες σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που υφίσταται αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην επικράτειά της πριν από δυο χρόνια και πλέον. Η Ρωσία λέει και αυτή πως θα ανταποδώσει τις ουκρανικές επιθέσεις και πρόσφατα προχώρησε σε μαζικούς βομβαρδισμούς ηλεκτροπαραγωγικών εγκαταστάσεων και του δικτύου μετάδοσης ηλεκτρισμού της Ουκρανίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Ουκρανικά πλήγματα εναντίον μεγάλου διυλιστηρίου και μονάδας παραγωγής drones
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει η Λιθουανία για τα αερόστατα από τη Λευκορωσία
20:23
Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του που προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι και... αθωώθηκε
20:16
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα
20:11
Ουκρανία: Νέα συνάντηση στις ΗΠΑ - Ο Γουίτκοφ ενημερώνει για την επαφή με Πούτιν
20:08