ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πυκνό μυστήριο καλύπτει το θάνατο του δίχρονου Εμίλ - Ποια ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές

Γαλλία: Πυκνό μυστήριο καλύπτει το θάνατο του δίχρονου Εμίλ - Ποια ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές
AP Photo/Alexander Turnbull

Στο απόλυτο σκοτάδι συνεχίζουν να είναι οι Αρχές στη Γαλλία για την αιτία θανάτου του δίχρονου Εμίλ τα οστά του οποίου βρέθηκαν το Σάββατο (30/3) σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιούλιο. 

Κάποια από τα ρούχα του - μεταξύ των οποίων ένα μπλουζάκι, παπούτσια και σορτς - βρέθηκαν τώρα κοντά στο σημείο όπου ανακαλύφθηκαν τα λείψανα.

Όμως ο εισαγγελέας Ζαν Λιν Μπλανσόν δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής «δεν δείχνουν ποια ήταν η αιτία του θανάτου του Εμίλ».

Για να πρoσθέσει: «Μεταξύ πτώσης, ανθρωποκτονίας και δολοφονίας καμία υπόθεση δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα έναντι κάποιας άλλης για να εξηγήσει τον θάνατο».

Στο κρανίο βρέθηκαν κάποια σημάδια, τα οποία, όπως είπε ο εισαγγελέας,τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από ζώα μετά το θάνατό του.

«Το κρανίο αναλύεται, υπάρχουν μικρο-ρήγματα σε αυτό, δεν υπάρχουν μεγάλα κατάγματα. Μικρορωγμές που μπορεί να αντιστοιχούν σε πτώση του παιδιού, όχι σε επίθεση όπου χτυπήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε στο BFMTV ειδικός. «Δεν ξέρουμε πότε πέθανε ο Εμίλ. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα οστά δεν ήταν θαμμένα, ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε το σώμα είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένο», καταλήγει.

Τα ρούχα του Εμίλ δεν έχουν ακόμη εξεταστεί.

Γιατί δεν τον εντόπισαν στις πρώτες έρευνες

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί από τη στιγμή που στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σκυλιά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το μικρό.

Η εξήγηση είναι απλή. Ενώ αρχικά χρησιμοποιήθηκαν απλοί σκύλοι τους μήνες που ακολούθησαν την εξαφάνιση του μικρού παιδιού κινητοποιήθηκαν σκύλοι που ειδικεύονται στην αναζήτηση πτωμάτων. Ωστόσο δεν είχαν βρεθεί στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα οστά του Εμίλ.

Το μικρό αγόρι εθεάθη για τελευταία φορά από δύο μάρτυρες να περπατά σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου του περασμένου έτους.

Είχε φτάσει στην περιοχή την προηγούμενη ημέρα για να μείνει με τους παππούδες του από τη μητέρα του σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό λίγο έξω από το Λε Βερνέ για τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ