ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Δύο συλλήψεις για το θάνατο δίχρονης - Αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού

Σερβία: Δύο συλλήψεις για το θάνατο δίχρονης - Αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού

Από τις έρευνες για την δίχρονη Ντάνκα

Serbian Ministry of Interior via AP

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές στη Σερβία για το θάνατο της δίχρονης Ντάνκα Ίλιτς ο οποίος έχει συγκλονίσει τη χώρα.  

Οι αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες που χτύπησαν το μικρό κορίτσι με το όχημά τους όταν βγήκε από μια αυλή στην πόλη της ανατολικής Σερβίας, Μπορ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

Το πτώμα της πετάχθηκε σε χωματερή από τους επιβαίνοντες στο όχημα, ανακοίνωσε η σερβική αστυνομία την Πέμπτη (4/4).

Οι δύο ύποπτοι είναι υπάλληλοι της τοπικής κρατικής εταιρείας ύδρευσης και βρίσκονταν σε ώρα εργασίας όταν χτύπησαν το μικρό κορίτσι με το αυτοκίνητό τους, δήλωσε ο Γκάσιτς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι ύποπτοι πήραν το πτώμα της κοπέλας, το τοποθέτησαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, όπου φύλαγαν τα εργαλεία τους και οδήγησαν σε μια χωματερή όπου πέταξαν το πτώμα.

Οι ύποπτοι παραδέχθηκαν τη διάπραξη του εγκλήματος, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Το κορίτσι δηλώθηκε για πρώτη φορά ως αγνοούμενο στις 26 Μαρτίου, γεγονός που ώθησε την αστυνομία να απευθύνει εθνική έκκληση για βοήθεια και να κυκλοφορήσει τη φωτογραφία της.

«Ο πατέρας του κοριτσιού τους σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και τους ρώτησε αν είδαν το κορίτσι και εκείνοι απάντησαν όχι», αποκάλυψε ο Γκάσιτς. «Ένας από τους άνδρες αργότερα μάλιστα συμμετείχε στην έρευνα», πρόσθεσε.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά το πτώμα του κοριτσιού. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών οι άνδρες πιθανόν το μετέφεραν αργότερα σε άλλη τοποθεσία.

Εκατοντάδες εξαφανίσεις αναφέρονται ετησίως στη Σερβία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που φεύγουν από τα σπίτια τους και απαγωγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ