Ρωσία: Στο νοσοκομείο ο κυβερνήτης της Μουρμάνσκ μετά από επίθεση με μαχαίρι
Ανανεώθηκε:
Μαχαίρι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
UnsplashΟ κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μουρμάνσκ στην Αρκτική νοσηλεύεται αφού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στον δρόμο.
Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/4) η Ρωσική Επιτροπή Έρευνας.
Ο 45χρονος Αντρέι Τσίμπις δέχθηκε επίθεση χθες, Πέμπτη (4/4), το βράδυ «έπειτα από συνάντησή του με κατοίκους της πόλης Απάτιτι"» στην περιφέρεια του Μουρμάνσκ, διευκρινίζει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
«Κάτοικος της περιοχής επιτέθηκε στον κυβερνήτη με μαχαίρι, καταφέροντάς του τραύμα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι ο επιτιθέμενος συνελήφθη.
Κατά την ανάκρισή του δήλωσε ότι έδρασε «λόγω της αντιπάθειάς του για τον κυβερνήτη, μολονότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά», σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας.
«Ξύπνησα μετά την επέμβαση. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μας. Και βεβαίως σε όλους εσάς που ανησυχήσατε και για την υποστήριξή σας», δήλωσε ο Τσίμπις από το νοσοκομείο, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.
«Τώρα θα αναρρώσω και μετά πάλι δουλειά!», πρόσθεσε.
Ο Αντρέι Τσίμπις, δικηγόρος, είναι κυβερνήτης της Μουρμάνσκ από το 2019.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραηλινή αστυνομία: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε σταθμό λεωφορείων
Στα 15,7 δισ. ευρώ το 2024 η αξία παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο
10:44
Καποδίστριας και ψυχανάλυση
10:41
Από νέα μπλόκα μέχρι συλλαλητήριο στο Σύνταγμα εξετάζουν οι αγρότες για μετά τις γιορτές - Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο της Πρωτοχρονιάς (pics&vids)
10:38
Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων στα «Πράσινα Ταξί» - Πότε πιστώνονται οι λογαριασμοί
10:37