Κρεμλίνο: «Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί Μακρόν ότι στοχεύουμε τους Ολυμπιακούς»
Ανανεώθηκε:
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Alexander Zemlianichenko, PoolΑπαράδεκτους χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τους ισχυρισμούς του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ρωσία θα στοχεύσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία, ούτε και από άποψη πληροφοριών», δήλωσε ο Μακρόν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να στοχεύσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Πρόκειται για εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (5/4).
Τα σχόλια του Μακρόν έγιναν σε εκδήλωση στο Παρίσι για τα εγκαίνια του νέου κέντρου υγρού στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελούν την πιο ρητή αναγνώριση μέχρι σήμερα των ξένων απειλών για την ασφάλεια ή την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Ο πόλεμος δηλώσεων έρχεται ενώ οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) έχουν επιδεινωθεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα αγωνιστούν ως ουδέτεροι, χωρίς τις σημαίες και τους ύμνους τους, και θα αποκλειστούν από την εναρκτήρια παρέλαση.
Αρχικά τους είχε απαγορευτεί να αγωνίζονται διεθνώς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Στόχος και τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία - «Ανεύθυνη πρόκληση» απαντά το Παρίσι
Voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς: Τι ισχύει για τις πολύτεκνες οικογένειες
00:30
Ο Ντέιβ Μπατίστα, νέος υποψήφιος για τον ρόλο του Kratos στο «God of War»
23:59
Ισραήλ: Ο στρατός θα συνεχίσει «να δρα προληπτικά» στη Γάζα, λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου
23:50
Έμεινε στο 1-1 ο Παναθηναϊκός με την ΤΣΣΚΑ 1948 - Η πρόκριση θα κριθεί στη Σόφια
23:38