Ιράν: Pακοσυλλέκτης βρήκε στα σκουπίδια τσάντα με χρυσό και δολάρια και την επέστρεψε
Ένας Ιρανός ρακοσυλλέκτης βρήκε στα σκουπίδια μια τσάντα που περιείχε χρυσό και πολλές χιλιάδες δολάρια και, εντόπισε τον ιδιοκτήτη της, ώστε να του την επιστρέψει.
«Οι γονείς μου μού δίδαξαν ότι πρέπει να επιστρέφουμε όσα ανήκουν σε άλλους εάν τα βρούμε», εξήγησε ο έντιμος κάτοικος της Αλιγκουντάρζ, μιας πόλης του δυτικού Ιράν, μιλώντας στην εφημερίδα Etemad.
Στις 22 Μαρτίου ο 52χρονος άνδρας βρήκε μια μικρή περιουσία ψάχνοντας στους κάδους απορριμμάτων, στον δρόμο.
«Όταν άρχισα να βγάζω από μέσα τα σκουπίδια, είδα ότι σε μια τσάντα υπήρχαν χρυσός και δολάρια», συνολικής αξίας 20 δισεκατομμυρίων ριάλ» (περίπου 35.000 ευρώ), αφηγήθηκε.
«Κράτησα τον χρυσό και τα δολάρια για μερικές ημέρες, αλλά δεν μπορούσα να τα κρατήσω για τον εαυτό μου, λόγω των αρχών που μου εμφύσησαν οι γονείς μου», πρόσθεσε.

Ο ρακοσυλλέκτης κατάφερε εντέλει να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της τσάντας χάρη σε μια τραπεζική κάρτα που υπήρχε μέσα στην τσάντα.
Ο χρυσός και τα δολάρια ανήκαν σε μια 50άχρονη, ο εγγονός της οποίας πέταξε την τσάντα στον κάδο επειδή νόμιζε ότι περιείχε σκουπίδια.
Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44