ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός ο νέος Επίτροπος Ασφάλειας

Βρετανός ο νέος Επίτροπος Ασφάλειας
Ο Τζούλιαν Κινγκ είναι πρώην βρετανός πρεσβευτής στο Παρίσι και ο διορισμός του ως ευρωπαίου επιτρόπου για την Ασφάλεια πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Crown Copyright/Handout via REUTERS

Ο βρετανός διπλωμάτης Τζούλιαν Κινγκ είναι ο εκλεκτός του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη θέση του Επιτρόπου Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε σήμερα Τρίτη 2/8, γνωστή την πρόθεσή του να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Τζούλιαν Κινγκ.

Το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας θα περιλαμβάνει την πολιτική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Τζούλιαν Κινγκ είναι πρώην βρετανός πρεσβευτής στο Παρίσι και ο διορισμός του ως ευρωπαίου επιτρόπου για την Ασφάλεια πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε ορίσει τον Τζούλιαν Κινγκ υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον ευρωπαίο επίτροπο Τζόναθαν Χιλ, ο οποίος παραιτήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος που αποφάσισε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ