ΚΟΣΜΟΣ

DW: Σάλος στη Γερμανία - Συλλήψεις εφήβων για ισλαμιστική τρομοκρατία «κατά απίστων»

DW: Σάλος στη Γερμανία - Συλλήψεις εφήβων για ισλαμιστική τρομοκρατία «κατά απίστων»

Νεαρή μουσουλμάνα στους δρόμους του Βερολίνου

AP /Julie Jacobson

Νέες συλλήψεις νεαρών ισλαμιστών, τριών εφήβων κοριτσιών κι ενός αγοριού, προκαλούν σοκ στη Γερμανία, με τις αρχές να διαπιστώνουν πως πρόκειται για μέλη τρομοκρατικού πυρήνα, τα οποία κατάγονται από το Μόναχο και το Ντίσελντορφ, όλα στρατολογημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που έφεραν όπλα.

Oπως αναφέρει στην ανάλυσή της η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle:
«Δεν σταματούν στη Γερμανία οι συλλήψεις ισλαμιστών τον τελευταίο καιρό, με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και το υπ. Εσωτερικών να θεωρούν «νούμερο ένα» κίνδυνο την ισλαμιστική απειλή.

Σήμερα το πρωί (12/4) σύμφωνα με την γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ συνελήφθησαν τέσσερις έφηβοι από 13 έως 16 ετών. Πρόκειται για τρία νεαρά κορίτσια και ένα νεαρό αγόρι.

Εγκέφαλος του ισλαμιστικού τρομοκρατικού πυρήνα φέρεται να είναι 16χρονη από το Χάγκεν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με καταγωγή από το Μαρόκο και πατέρα γνωστό για ισλαμιστική δράση στις γερμανικές αρχές.

Οι υπόλοιποι μαθητές, μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα, κατάγονται από το Μόναχο και το Ντίσελντορφ, όλοι στρατολογημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που έφεραν όπλα.

Germany ASTYNOMIA POLIZEI GERMANIA

Γερμανοί αστυνομικοί σε προαύλιο σχολείου

AP /Martin Meissner

Στόχος εκκλησίες, συναγωγές, αθλητικοί χώροι

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία ο ισλαμιστικός τρομοκρατικός πυρήνας σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα κυρίως σε εκκλησίες και συναγωγές κατά των «απίστων», αλλά ακόμη και σε αθλητικές εγκαταστάσεις στις πόλεις Ντίσελντορφ, Ντόρτμουντ και Κολωνία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο πυρήνας εξαρθρώθηκε από τις γερμανικές αρχές μέσω διαλόγων σε εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, όπου έλεγαν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ