ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εγκατέλειψαν τη χώρα οι οικογένειες των Γερμανών διπλωματών λόγω της νέας έντασης με το Ισραήλ

Ιράν: Εγκατέλειψαν τη χώρα οι οικογένειες των Γερμανών διπλωματών λόγω της νέας έντασης με το Ισραήλ

A national flag of Germany waves on top of the Reichag building, home of the German federal parliament Bundestag, in Berlin, Germany, Monday, Jan. 3, 2022. (AP Photo/Michael Sohn)

AP Photo/Michael Sohn

Το Ιράν εγκατέλειψαν οι οικογένειες των μελών της διπλωματικής αποστολής της Γερμανίας λόγω του αυξημένου κινδύνου μιας ιρανικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ.

Αυτό ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την προστασία των γερμανικών πρεσβειών τόσο στην Τεχεράνη όσο και στο Τελ Αβίβ, ενώ στο Βερολίνο συνεδριάζει η «ομάδα διαχείρισης κρίσεων» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στους ειδικούς καταλόγους της έχει τις τελευταίες ημέρες εγγραφεί τριψήφιος αριθμός Γερμανών οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών πάντως, με αναβάθμιση της ταξιδιωτικής οδηγίας του, έχει καλέσει τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Ιράν.

«Οι τρέχουσες εντάσεις στην περιοχή, ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, ενέχουν τον κίνδυνο ξαφνικής κλιμάκωσης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η κατάσταση να επιδεινωθεί «γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ