Τουρκία: Σώοι και οι 174 εγκλωβισμένοι μετά από το τραγικό ατύχημα με το τελεφερίκ με τον ένα νεκρό
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/4) ο απεγκλωβισμός και των τελευταίων από τους 174 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε τελεφερίκ πάνω από ένα βουνό στην Τουρκία σχεδόν 23 ώρες αφότου ένα από τα τελεφερίκ χτύπησε σε στύλο και άνοιξε, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους 10.
Το ατύχημα, το οποίο έστειλε τους ανθρώπους να πέσουν στο έδαφος, συνέβη γύρω στις 18:00 τοπική ώρα την Παρασκευή στο τελεφερίκ Tunektepe, λίγο έξω από τη δημοφιλή τουριστική πόλη της Αττάλειας στα νότια της χώρας.
Πλάνα που τραβήχτηκαν μετά το δυστύχημα έδειχναν τα σκισμένα συντρίμμια του αυτοκινήτου και τα μπερδεμένα συντρίμμια στο βραχώδες έδαφος, καθώς και γιατρούς να περιποιούνται τους τραυματίες.
Εγκλωβίστηκαν δεκάδες επιβάτες σε 24 καμπίνες που αιωρούνταν ψηλά στον αέρα. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά επιβεβαίωσε ότι οι παγιδευμένοι επιβάτες διασώθηκαν.
Στην γιγάντια προσπάθεια διάσωσης συμμετείχαν ελικόπτερα και περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό και 10 τραυματίες σε τουριστικό τελεφερίκ στην Αττάλεια
Πύραυλος της SpaceX θα συντριβεί στη Σελήνη με 8.400 χλμ/ώρα - Κρούση ίση με τρεις τόνους TNT
09:04
Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος οδηγός στην Πιερία: Έπεσε με την μοτοσικλέτα του σε αρδευτικό κανάλι
08:54
Δίδυμα βρέφη θαμμένα σε ρωμαϊκή αποχέτευση ίσως θεωρήθηκαν «κακός οιωνός»
08:45
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια το Brent - Μέχρι τις 31 Αυγούστου η επιδότηση στο diesel
08:35