Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε»
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν
AP Photo/ Maya Alleruzzo, FileΟι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν από το Ιράν - καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη - εναντίον του Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής προς Σάββατο, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.
«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο κ. Όστιν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αξίωσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεδρίαση της G7 ζητά ο Μπάιντεν - Οι ΗΠΑ βοήθησαν στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones
Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Πώς αντέδρασαν οι ισχυρές χώρες
Ισπανία-Πορτογαλία: Άλμα στις κρατήσεις πτήσεων και ξενοδοχείων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
18:18
Στολίσκος για τη Γάζα: Αναχώρησε από τη Βαρκελώνη η νέα αποστολή - Στόχος να σπάσει τον αποκλεισμό (vid)
18:09
Axios: ΗΠΑ και Ιράν πλησίασαν περισσότερο σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου
18:05
Μακελειό στην Τουρκία: Στους εννέα οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο
18:03