ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ και τους γείτονές μας πριν από την επίθεση

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ και τους γείτονές μας πριν από την επίθεση

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν

(AP Photo/Eranga Jayawardena)

Το Ιράν ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις του εναντίον του Ισραήλ θα είναι «περιορισμένες» και για αυτοάμυνα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, σε συνάντηση με ξένους πρεσβευτές στην Τεχεράνη την Κυριακή.

Ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ακόμα ότι οι γείτονές του ενημερώθηκαν για τα αντίποινα του Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα.

«Περίπου 72 ώρες πριν από τις επιχειρήσεις μας, ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, σε ανάρτηση του στο X, o Αμιραμπντολαχιάν έγραψε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις «αμυντικές επιχειρήσεις», αλλά θα προστατευθεί «από κάθε νέα επίθεση».

«Η άσκηση του δικαιώματος της νόμιμης άμυνας δείχνει την υπεύθυνη προσέγγιση του Ιράν στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», έγραψε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο X λίγες ώρες μετά την επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε στο Ισραήλ.

«Σε αυτό το σημείο, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει τις αμυντικές επιχειρήσεις, αλλά αν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της ενάντια σε οποιαδήποτε νέα επίθεση», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ