ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν

(AP Photo/Eranga Jayawardena)

Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά από ότι προηγουμένως, εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, με κομμένη την ανάσα συνεχίζει να παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις αλλά και οι ηγέτες στην Ευρώπη, για το εάν το Ισραήλ θα απαντήσει και πότε, μετά την επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν, αργά το Σάββατο, σε αντίποινα για μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, τροφοδοτώντας ανησυχία για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση που θα μπορούσε να ξεσπάσει στον απόηχο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ολοκληρώθηκε το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ μετά την εκ νέου συνεδρίαση, ωστόσο δεν έγιναν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι αποφασίστηκε. Το μόνο σίγουρο είναι, σύμφωνα με το CNNi, ότι συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να «απαντήσει» το Ισραήλ αλλά και το πώς θα καταστεί εφικτό να «απομονωθεί» το Ιράν από την παγκόσμια κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε τα ξημερώματα, δεν έλειψε η ένταση, με τον Ισραηλινό πρέσβη να ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στους Ιρανούς, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν ότι βρίσκονταν σε «νόμιμη άμυνα».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ πιέζουν να υπάρξει καθυστέρηση… ώστε να μην τιναχθεί στον αέρα όλη η περιοχή, με τις ισραηλινές δυνάμεις να δίνουν στη δημοσιότητα εικόνες από ισραηλινά μαχητικά να αναχαιτίζουν ιρανικά drones, την ώρα που ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιοτολάχ Αλί Χαμενεΐ ανεβάζει βίντεο με ιρανικά drones επάνω από τα τέμενος του Αλ Άκσα και γράφει στα εβραϊκά «η Ιερουσαλήμ θα είναι στα χέρια των μουσουλμάνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ