ΚΟΣΜΟΣ

Ρ. Χάνα: ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος βουλευτής που δηλώνει ότι θα ψηφίσει Χίλαρι

Ρ. Χάνα: ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος βουλευτής που δηλώνει ότι θα ψηφίσει Χίλαρι
REUTERS/Gary Cameron/File Photo

Ο Ρεπουμπλικάνος, Ρίτσαρντ Χάνα, είναι το πρώτο μέλος του Κογκρέσου που αποφάσισε τη ρήξη με το κόμμα του δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει τη Χίλαρι στις προεδρικές εκλογές.

Η δήλωση του ήρθε έπειτα από τις προσβολές που εκτόξευσε ο Τραμπ εναντίον των γονιών ενός αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη, του Χουμαγιούν Καν, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας στο Ιράκ -γεγονός που προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων.

Με άρθρο γνώμης, ο Χάνα, ο οποίος εκπροσωπεί τη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε στις επιθέσεις του Τραμπ στους γονείς του Χουμαγιούν Καν, χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο του κόμματός του «προβληματικό», «αμετανόητο» και «εγωπαθή».

«Για μένα, δεν αρκεί απλά να αποδοκιμάσω τις δηλώσεις του: Είναι ακατάλληλος για να υπηρετήσει το κόμμα μας και δεν μπορεί να ηγηθεί αυτής της χώρας», έγραψε ο Χάνα σε επιστολή του.

Παρότι αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές δεν στηρίζουν τον Τραμπ, εντούτοις ο Χάνα έγινε ο πρώτος που δήλωσε πως θα ψηφίσει την Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Δριμύτατα επίσης έχει επικρίνει τον Τραμπ και οΤζον Μακέιν -εκ των κορυφαίων του Κόμματος.

Ο Χάνα έχει δηλώσει ότι δεν επιζητά την επανακλογή του, γεγονός που του εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων.

Όπως είπε για την υποψήφια των Δημοκρατικών:

Ενώ διαφωνώ μαζί της σε πολλά ζητήματα, θα την ψηφίσω την Χίλαρι Κλίντον διότι θεωρώ ότι το να είσαι καλός Αμερικανός και να αγαπάς τη χώρα σου είναι πολύ πιο σημαντικό από τα κόμματα, την νίκη, την ήττα. Έχω εμπιστοσύνη ότι μπορεί να ηγηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ