Τη σθεναρή του υποστήριξη στην TPP εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα
Με δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) εξέφρασε τη σθεναρή του υποστήριξη στη Σύμπραξη των Χωρών του Ειρηνικού (TPP).
Στην συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TPP (Trans-Pacific Partnership) εναντιώνονται η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) και άλλα στελέχη του κόμματος, κρίνοντας ότι το ζήτημα έχει καταστεί προεκλογικό.
Ο Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα ότι «αφού τελειώσουν οι εκλογές και καθίσει η σκόνη, θα δοθεί περισσότερη προσοχή στα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά τη συμφωνία και δεν θα χρησιμοποιείται για πολιτικούς συμβολισμούς ή πολιτικό ποδόσφαιρο».
Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ (Lee Hsien Loong), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Αλάσκα - Eίχε επίκεντρο την περιοχή Γιάκουτατ
10:10
Nature: Τα επιστημονικά γεγονότα που αναμένουμε το 2026 - Από τη Σελήνη στον πυθμένα των ωκεανών
10:00
Εκτροπή οχήματος στον Κηφισό με δύο τραυματίες - Μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο
10:00
Πιερρακάκης: Χρονιά ευκαριών το 2026 με ανάπτυξη, επενδύσεις και τους πολίτες στο επίκεντρο
09:50