ΚΟΣΜΟΣ

Τη σθεναρή του υποστήριξη στην TPP εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα

Τη σθεναρή του υποστήριξη στην TPP εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ στον Λευκό Οίκο, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 REUTERS/Joshua Roberts

Με δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) εξέφρασε τη σθεναρή του υποστήριξη στη Σύμπραξη των Χωρών του Ειρηνικού (TPP).

Στην συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TPP (Trans-Pacific Partnership) εναντιώνονται η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) και άλλα στελέχη του κόμματος, κρίνοντας ότι το ζήτημα έχει καταστεί προεκλογικό.

Ο Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα ότι «αφού τελειώσουν οι εκλογές και καθίσει η σκόνη, θα δοθεί περισσότερη προσοχή στα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά τη συμφωνία και δεν θα χρησιμοποιείται για πολιτικούς συμβολισμούς ή πολιτικό ποδόσφαιρο».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ (Lee Hsien Loong), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ