Πρόκληση Τσελίκ για τα θαλάσσια πάρκα: Η Ελλάδα σαμποτάρει την εξομάλυνση σχέσεων με την Τουρκία
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ
AP Photo / Geert Vanden WijngaertΤις προσπάθειες ελληνοτουρκικού διαλόγου δυσχεραίνουν δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο.
«Ενώ οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονται με ωραίο τρόπο, η Ελλάδα διοργανώνει Διάσκεψη για τους Ωκεανούς. Θέλει να ανακηρύξει το Αιγαίο σε θαλάσσιο πάρκο. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ότι η διπλωματία δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί αυτή την προσέγγιση στις θάλασσες» επισήμανε σε δήλωσή του ο Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Διοικητικής και Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Ενώ πρόσθεσε:
«Tο τελευταίο διάστημα, υπήρξε μια διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και ημών. Ενώ όλες οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονταν με ωραίο τρόπο, υπήρξε ένα βήμα που προκαλεί ανησυχία. Η Ελλάδα διοργανώνει ένα συνέδριο για τους ωκεανούς. Προσανατολίζεται στο να ανακηρύξει δύο περιοχές στο Αιγαίο και το Ιόνιο ως θαλάσσιο πάρκο».
«Θεωρούμε τη μονομερή ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου, η οποία σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία εξομάλυνσης, ως μονομερή παραβίαση. Ξεκαθαρίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προσεγγίσεις για την ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Ελπίζουμε να ενεργήσουν με σύνεση».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δένδιας: Σε ένα δυσοίωνο περιβάλλον χτίζουμε ένα σύγχρονο Ναυτικό
Τουρκία: «Μονομερείς πρωτοβουλίες της Ελλάδας» στο θαλάσσιο πάρκο λέει η αντιπολίτευση
Η Τουρκία και ακόμη έξι χώρες διεκδικούν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036
20:44
Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία, ποιοι δρόμοι έκλεισαν
20:35
Συγκλονίζουν τη Γαλλία οι μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις: Δακρυγόνα, φωτιές και βίαιες συμπλοκές
20:23
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Βαγγέλη Μαρινάκη για το νέο «Καραϊσκάκης»
20:12