ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει δάνειο

Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει δάνειο
screen grab από βίντεο

Μια γυναίκα έφερε έναν 68χρονο άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι σε ένα υποκατάστημα τράπεζας και προσπάθησε να τον κάνει να υπογράψει για δάνειο, αλλά ήταν νεκρός εδώ και ώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Η Έρικα Βιέιρα Νούνιες οδήγησε το πτώμα στην τράπεζα σε ένα προάστιο του Ρίο την Τρίτη και είπε στον ταμία ότι ο άνδρας ήθελε δάνειο για 3.250 δολάρια.

Κρατούσε ένα στυλό και του έκανε το χέρι μπροστά χωρίς εκείνος να απαντήσει.

«Θείε, ακούς; Πρέπει να υπογράψεις», είπε, σύμφωνα με το βίντεο ασφαλείας, προτείνοντας να υπογράψει εκείνη γι’αυτόν.

«Δεν λέει τίποτα, απλώς έτσι είναι», είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν είσαι καλά, θα σε πάω στο νοσοκομείο».

Το προσωπικό της τράπεζας άρχισε να υποψιάζεται καθώς το κεφάλι του άνδρα έπεφτε συνεχώς προς τα πίσω όταν η γυναίκα σταμάτησε να το κρατάει και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τη συνέλαβε επί τόπου με την κατηγορία της απάτης. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο.

Ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι ο άνδρας πέθανε στην τράπεζα, αλλά η αστυνομική ιατροδικαστική ανάλυση διαπίστωσε ότι είχε πεθάνει νωρίτερα, ενώ ήταν ξαπλωμένος.

«Προσπάθησε να προσποιηθεί ότι τον έκανε να υπογράψει το δάνειο. Είχε ήδη μπει στην τράπεζα νεκρός», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Φάμπιο Λουιζ στο TV Globo. «Το κυριότερο είναι να συνεχιστεί η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οικογένειας και να μάθουμε περισσότερα για την υπόθεση» συμπλήρωσε.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τις συνθήκες θανάτου του άντρα και θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν αν η Νούνιες είναι όντως ανιψιά του και αν άλλοι συγγενείς εμπλέκονται στην απόπειρα διάπραξης τραπεζικής απάτης.

Η Νούνιες αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή μέσω απάτης ή υπεξαίρεση και κατάχρηση πτώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ