ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Θα χτυπήσουμε τις ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση επίθεσης

Ιράν: Θα χτυπήσουμε τις ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση επίθεσης

O ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί

CNN Greece

Έτοιμο να αναθεωρήσει το πυρηνικό του δόγμα και να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ δηλώνει το Ιράν αν απειληθεί. 

Αυτό ανέφερε ανώτερος διοικητής των Ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης Tasnim.

«Οι απειλές του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καθιστούν δυνατή την αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και την απόκλιση από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας», δήλωσε ο Αχμάντ Χαγκαλάμπ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια.

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς θέλει να αναλάβει δράση εναντίον των πυρηνικών μας κέντρων και εγκαταστάσεων, θα ανταποδώσουμε σίγουρα και κατηγορηματικά με προηγμένους πυραύλους εναντίον των δικών τους πυρηνικών εγκαταστάσεων».

Ο διοικητής δήλωσε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ έχουν εντοπιστεί, προσθέτοντας ότι «τα χέρια μας είναι στη σκανδάλη».

Ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει τον τελευταίο λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το οποίο ορισμένοι στη Δύση υποψιάζονται ότι έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Τεχεράνη πάντα υποστήριζε ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα ήταν αυστηρά για ειρηνικούς σκοπούς.

Τα σχόλια έρχονται στον απόηχο της δήλωσης του ανώτερου πρώην αξιωματούχου της Μοσάντ, Ζοχάρ Πάλτι, στο Sky News ότι το χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν ήταν στο τραπέζι των επιλογών που εξετάζει το Ισραήλ για αντίποινα μετά την επίθεση του Σαββάτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ