ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στη φυλακή γυναίκα που κάλεσε τις Αρχές 2.000 φορές σε τρία χρόνια

Βρετανία: Στη φυλακή γυναίκα που κάλεσε τις Αρχές 2.000 φορές σε τρία χρόνια

Φυλακή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Matt Rourke

Την πόρτα της φυλακής πέρασε μια γυναίκα που τηλεφώνησε στον 999, αριθμό έκτακτης ανάγκης για τη Μεγάλη Βρετανία, περισσότερες από 2.000 φορές σε τρία χρόνια.

Η Σόνια Νίξον, 56 ετών, από το Χάροου του βόρειου Λονδίνου, χρησιμοποίησε 17 διαφορετικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων για να καλέσει τη γραμμή έκτακτης ανάγκης μεταξύ 2021 και 2023.

Μόνο το 2023, κάλεσε τη γραμμή 1.194 φορές, γεγονός που την κατέστησε μία από τις τρεις πρώτες επαναλαμβανόμενες κλήσεις στην αστυνομία εκείνη τη χρονιά.

Η Νίξον συνελήφθη τον Ιανουάριο για 668 παραβάσεις του νόμου περί επικοινωνιών του 2003 και κατηγορήθηκε για 670 αδικήματα.

Μετά τη σύλληψή της, προσέβαλε ρατσιστικά έναν αστυνομικό και συνελήφθη περαιτέρω για ρατσιστικές επιθέσεις κατά της δημόσιας τάξης, προτού ουρήσει σε μία κλούβα της μητροπολιτικής αστυνομίας και συλληφθεί για εγκληματική ζημία.

Η Νίξον καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για τις κλήσεις που πραγματοποίησε στη γραμμή έκτακτης ανάγκης, καθώς και για τέσσερα ρατσιστικά επιβαρυμένα αδικήματα δημόσιας τάξης εναντίον εργαζομένων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τώρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 εβδομάδων, ενώ προβλέπεται ότι μπορεί να καλεί το 999 μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ