ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι με θύματα δύο κορίτσια έξι και 11 ετών - Συνελήφθη ο δράστης

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι με θύματα δύο κορίτσια έξι και 11 ετών - Συνελήφθη ο δράστης

Γάλλοι αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 

AP Photo/Daniel Cole

Δύο κορίτσια ηλικίας έξι και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά την Πέμπτη (18/4) σε μια επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους σε χωριό στην ανατολική Γαλλία.

Η επίθεση έλαβε χώρα λίγο μετά τις 2 μ.μ. στο Σουφελβεγερσαΐμ, κοντά στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε με μαχαίρι μπροστά από το σχολείο, το άλλο δέχθηκε επίθεση επίσης με μαχαίρι στην πλατεία της rue de l'école, σε κοντινή απόσταση. Έχοντας υποστεί «επιφανειακά τραύματα», μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο.

Τα παιδιά τα παρέλαβαν για να τα φροντίσουν διασώστες, σύμφωνα με μια προσκείμενη πηγή, ενώ ο δράστης συνελήφθη ίγο μετά τις 14.15 -τοπική ώρα- στην πλατεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης, γεννημένος το 1995, συνελήφθη πέντε με δέκα λεπτά μετά το περιστατικό από πέντε χωροφύλακες στην πλατεία της rue de l'école. Δεν είχε πλέον το μαχαίρι και δεν προέβαλε αντίσταση., σύμφωνα με το AFP.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο άνδρας «δεν είναι γνωστός στις αρχές» και τα κίνητρά του «δεν φαίνεται να σχετίζονται με τρομοκρατία».

Μαρτυρίες

Η διεύθυνση του σχολείου απέκλεισε το κτίριο και τα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις τους. Μπροστά από το σχολείο, δεκάδες γονείς περίμεναν υπομονετικά, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν αναπτυχθεί.

«Πραγματικά φοβήθηκα. Μας καθησύχασαν, τα παιδιά είναι ασφαλή εντός του σχολείου, όμως δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να τα πάρουμε», είπε η Σάρα, μητέρα ενός μαθητή.

«…Έχω ένα 8χρονο παιδί. Μια φίλη μου τηλεφώνησε, είδε την αναστάτωση μπροστά από το σχολείο, την αστυνομία. Ρώτησε τους αστυνομικούς, σκέφτηκε να μου τηλεφωνήσει για να μπορέσω να πάρω τον γιο μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ