ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός αξιωματούχος: Δεν έγινε πυραυλική επίθεση - Ασφαλείς οι πυρηνικες εγκαταστάσεις

Ιρανός αξιωματούχος: Δεν έγινε πυραυλική επίθεση - Ασφαλείς οι πυρηνικες εγκαταστάσεις

Ιρανικοί πύραυλοι μεταφέρονται καθώς ο μαέστρος της στρατιωτικής μπάντας δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια της Ημέρας Στρατού σε μια στρατιωτική βάση στη βόρεια Τεχεράνη, στις 17 Απριλίου 2024.

AP Photo/Vahid Salemi

Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην Ισφαχάν τις πρώτες πρωινές ώρες οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, διαβεβαίωσε αξιωματούχος του Ιράν - ο οποίος δεν κατονομάζεται - το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιμένοντας στο ότι δεν έχει γίνει πυραυλική επίθεση στη χώρα.

Αρκετά drones «καταρρίφθηκαν» από την ιρανική αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως, τουλάχιστον «μέχρι στιγμής», δεν υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με πυραύλους, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος.

«Ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε ο Χουσέιν Νταλιριάν μέσω X, αντικρούοντας τις πληροφορίες αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε πως είναι «απόλυτα ασφαλείς» είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Ισφαχάν του Ιράν», επικαλουμενο «αξιόπιστη πηγή». Αντίστοιχες ειδήσεις μεταδίδουν και άλλα ιρανικά ΜΜΕ.

Το Ισραήλ έπληξε το εσωτερικό του Ιράν, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNNi. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως στόχος της επίθεσης δεν ήταν πυρηνικές εγκαταστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ