ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντίνπρο

Ουκρανία: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντίνπρο

Καταστροφές από ρωσικά πλήγματα στο Ουκρανικό έδαφος

(AP Photo/Efrem Lukatsky)

Τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων εννέα προκάλεσαν ρωσικά πλήγματα νότια της Ουκρανίας, το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τις οποίες επικαλείται ο Telegram μία γυναίκα σκοτώθηκε στη συνοικία Σινελνίκιφσκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης Ντνίπρο.

«Μια πενταώροφη πολυκατοικία στις φλόγες στη Ντνίπρο. Έχει καταστραφεί εν μέρει. Ενδέχεται να υπάρχουν άνθρωποι στα συντρίμμια», σημείωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Λισάκ ο οποίος έκανε επίσης λόγο για ζημιές σε συνοικία της Κρίβι Ριχ, νοτιοδυτικά της Ντνίπρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ντνίπρο, τον Μπόρις Φιλάτοφ, η επίθεση στο κέντρο της πόλης προκάλεσε τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων.

Στη Ρωσία ο Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκαν 25 εναέριοι στόχοι την ώρα που κατευθύνονταν προς την ομώνυμη πόλη, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Γκλαντκόφ πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, αλλά σημείωσε ότι πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές, όπως σπασμένα τζάμια, ενώ σε άλλα εκδηλώθηκε φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ