Ιρανός αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
Στιγμιότυπο από την κρατική τηλεόραση του Ιράν που δείχνει την πόλη Ισφαχάν μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου, 2024
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/IRANIAN STATE TV (IRIB)Το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, λίγες ώρες αφού πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ιρανικού εδάφους.
«Η ξένη πηγή του συμβάντος δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχουμε δεχθεί καμία εξωτερική επίθεση και η συζήτηση τείνει περισσότερο στη διείσδυση παρά στην επίθεση», επεσήμανε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Νωρίτερα, το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως δεν αναφέρθηκε «καμιά μείζων ζημιά» έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα.
«Μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας», δεν αναφέρθηκε «καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με το πρακτορείο, που βασίζεται σε πληροφορίες δημοσιογράφων του.
Παράλληλα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim διαβεβαίωσε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, είναι «απόλυτα ασφαλείς», εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην περιοχή αυτή.
«Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης περί συμβάντος στις εγκαταστάσεις αυτές είναι λαθεμένες», πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές» του.
Ισραηλινός αξιωματούχος: Η επίθεση δείχνει πως το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στο Ιράν
Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στην Washington Post την Παρασκευή ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εντός του Ιράν ως αντίποινα για το μπαράζ περίπου 350 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν που εκτοξεύτηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο έδαφός του.
Ο αξιωματούχος είπε ότι το χτύπημα «στόχευε να δώσει σήμα στο Ιράν ότι το Ισραήλ είχε την ικανότητα να χτυπήσει μέσα στη χώρα», ανέφερε η Washington Post.
Δεν είναι σαφές τι ζημιά προκάλεσε η επίθεση, προσθέτει το δημοσίευμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραηλινός αξιωματούχος: Η επίθεση δείχνει πως το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στο Ιράν
Τα μηνύματα Ισραήλ και Ιράν μετά το χτύπημα στο Ισφαχάν - Η εκτίμηση των Αμερικανών
Γνώριζαν οι ΗΠΑ για το ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν, αλλά «δεν το ενθάρρυναν»
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: 16χρονος ο νεκρός, 17χρονος στους τραυματίες
12:56
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κέντρα εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
12:43
Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν την Κυριακή στις ΗΠΑ
12:30
Στα «άκρα» οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ: Κυρώσεις από το Πεκίνο για την πώληση όπλων 11 δισ. από τον Τραμπ
12:25