ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν: Καμία αμερικανική εμπλοκή στη ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν

Μπλίνκεν: Καμία αμερικανική εμπλοκή στη ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

AP Photo/Gregorio Borgia

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατά του Ιράν τόνισε την Παρασκευή (19/4) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μετά τις πληροφορίες περί  ισραηλινών πληγμάτων εναντίον  της Τεχεράνης ως αντίποινα για τα κτυπήματα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

«Δεν θέλω να μιλήσω για αυτά τα γεγονότα που αναφέρονται στα ΜΜΕ (...) Το μόνο που μπορώ να πω από τη δική μας πλευρά και εκείνη όλων των μελών της G7 είναι πως σκοπός μας είναι η αποκλιμάκωση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στο νησί Κάπρι της Ιταλίας.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στη Ράφα που ετοιμάζουν οι Ισραηλινοί ο Μπλίνκεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση». Είπε ότι οι συζητήσεις για τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζονται σε ανώτερο επίπεδο με το Ισραήλ.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι πιστεύει ότι «οι στόχοι του Ισραήλ μπορούν να επιτευχθούν» χωρίς επίθεση στη Ράφα. Πρόσθεσε: «Είμαστε δεσμευμένοι να επιτύχουμε ένα παλαιστινιακό κράτος με τις απαραίτητες εγγυήσεις για το Ισραήλ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ