ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συλλήψεις και απελάσεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση

Ιταλία: Συλλήψεις και απελάσεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Charles Platiau

Οι ιταλικές Αρχές κάνουν εκτεταμένες έρευνες και εφόδους σε συνοικίες της χώρας όπου διαμένουν μετανάστες και μουσουλμάνοι δεύτερης γενιάς ενώ προχωρούν  σε συλλήψεις και απελάσεις υπόπτων για συμμετοχή σε ομάδες διεθνούς τρομοκρατίας που έχουν πλήξει την Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, έχει συλληφθεί ένας 23χρονος Σύρος -που διέμενε στην πόλη Βαρέζε- με την κατηγορία για συμμετοχή και υποστήριξη της δράσης του Ισλαμικού κράτους. Ο ύποπτος, όπως αναφέρουν ετοιμαζόταν να μεταβεί στη Συρία με στόχο να ενταχθεί στον ISIS ενώ αναφέρεται ότι ήταν ένας από τους "μοναχικούς λύκους".

Παράλληλα, ένας Πακιστανός -ο οποίος συνελήφθη στο Μιλάνο- φέρεται να ετοίμαζε εδώ και καιρό τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία. Όπως μετέδωσε ο "δημοσιογραφικός όμιλος Μπερλουσκόνι", κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τη γυναίκα του, είχε δηλώσει ότι «είναι εύκολο να οργανώσει κανείς τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της ιταλικής συμπρωτεύουσας».

Οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν παρακολουθούν χίλια τριακόσια σημεία και κέντρα «συνάθροισης μουσουλμάνων», τα οποία περιλαμβάνουν: γραφεία αποστολής χρημάτων, εμπορικά καταστήματα με τρόφιμα και ενδύματα και πολλά καφέ -μπαρ από τα οποία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ