Νιγηριανός κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο σκακιού
Ανανεώθηκε:
Ο 29χρονος σκακιστής Tunde Onakoya, 29
AP Photo/Yuki IwamuraΈνας Νιγηριανός πρωταθλητής σκακιού κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο του παιχνιδιού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Χρειάστηκε να παίξει σκάκι ασταμάτητα για 58 ώρες στην Times Square της Νέας Υόρκης για να σημειώσει νέο ρεκόρ.
Πρόκειται για τον 29χρονο Tunde Onakoya, ο οποίος ελπίζει πως με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει να τα επενδύσει στην εκπαίδευση των παιδιών σε ολόκληρη την Αφρική.
Ο Onakoya έπαιξε με τον Shawn Martinez, έναν Αμερικανό πρωταθλητή στο σκάκι, σύμφωνα με το Associated Press.
Το τρέχον ρεκόρ σκακιστικού μαραθωνίου ήταν οι 56 ώρες, 9 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, που κατέρριψαν το 2018 οι Hallvard Haug Flatebo και Sjur Ferkingstad, από τη Νορβηγία.
Να σημειωθεί πως, ο οργανισμός δεν έχει ακόμη κάνει επίσημο το επίτευγμα, ενώ ορισμένες φορές φορές χρειάζονται εβδομάδες για να επιβεβαιώσει οποιοδήποτε νέο ρεκόρ.
Το κύμα ψύχους απειλεί καλλιέργειες σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια (χάρτης)
18:52
Το «ευχαριστώ» της Μαρέβα Γκραμπόβσκι- Μητσοτάκη στους γιατρούς του ΕΣΥ: «Είδα τι σημαίνει ανθρωπιά»
18:43
Δίκη για τα Τέμπη: Κλείνει για εργασίες η αίθουσα μετά την αυριανή δικάσιμο - Διακοπή για ένα μήνα (vid)
18:34
Αντιδράσεις και σφοδρή κριτική στα social media για ασιατικό στερεότυπο στο The Devil Wears Prada 2
18:26