Ιράκ: «Ισραηλινή επίθεση πίσω από την έκρηξη» βλέπει ο στρατός
Ανανεώθηκε:
Προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς από έκρηξη (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Ali Abdul HassanΑποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο (20/4) νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την πολιτοφυλακή του ιρακινού στρατού Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ), που διατηρεί σχέσεις με το Ιράν.
Από την έκρηξη αυτή, σύμφωνα με τον στρατό του Ιράκ, σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός και άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.
Δεν εντοπίστηκαν drones ή μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της περιοχής πριν ή κατά την έκρηξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.
Να σημειωθεί, βέβαια, πως ιρακινή πηγή ασφαλείας δήλωσε προηγουμένως πως η βάση χτυπήθηκε από πυραύλους ή drones.
Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις που στεγάζουν ταξιαρχίες των ΔΛΚ και ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε σε τηλεοπτικές δηλώσεις ο επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της επαρχίας Μπαμπίλ, όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση, Μουχάνεντ αλ-Ενάζι.
«Η φωτιά κατασβέστηκε. Έρευνα είναι σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί αν η επίθεση διενεργήθηκε από drones ή πυραύλους και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Φιλοϊρανική πολιτοφυλακή κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Μπαμπίλ.
Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέφερε ότι εξαπέλυσε drones σε «ζωτικής σημασίας στόχο» στο παράκτια πόλη του νότιου Ισραήλ, Εϊλάτ, ως απάντηση στην επίθεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης
Συντάξεις Μαρτίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους - Όλες οι ημερομηνίες
03:00
Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση»: Ποιοι δικαιούνται τα 10 χιλιάδες ευρώ για να μετακομίσουν
02:00
Αναλυτικά όλες οι αργίες για το 2026 - Τα επόμενα τριήμερα
01:00
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30