Επικοινωνία ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου για τη Γάζα - Ζητούν αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας
Ανανεώθηκε:
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν
AP Photo/Vadim GhirdaΣυνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι πραγματοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν το Σάββατο (20/4) στην Κωνσταντινούπολη με βασικό θέμα συζήτησης την εμπόλεμη Γάζα.
Ο κ. Φιντάν σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως συζητήθηκε η «σοβαρή κατάσταση» στον πολιορκημένο θύλακα και το πώς μπορεί να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια εκεί.
«Συζητήσαμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, και τι μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμα για μία λύση δύο κρατών», είπε ο Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σούκρι.
Ο κ. Σούκρι από την πλευρά του ανακοίνωσε πως η Αίγυπτος θα υποδεχθεί τουρκική αντιπροσωπεία η οποία θα προετοιμάσει μια επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι στην Τουρκία στο εγγύς μέλλον.
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03
Αγρότες: Η στιγμή που τρακτέρ τρέχει με όπισθεν να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό - «Πάτα τον» φώναζαν (vid)
16:54
Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες όταν συμβαίνουν επιθέσεις σε αστυνομικούς
16:50
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45