ΚΟΣΜΟΣ

Zελένσκι: «Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη βοήθεια στην Ουκρανία»

Zελένσκι: «Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη βοήθεια στην Ουκρανία»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

(AP Photo/Efrem Lukatsky, File)

Tην ευγνωμοσύνη του για την ψήφιση του νομοσχεδίου βοήθειας προς την Ουκρανία για τον πόλεμο της κατά της Ρωσίας, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και στα δύο κόμματα, και προσωπικά στον πρόεδρο (σ.σ. της Βουλής) Μάικ Τζόνσον για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο θα μεταβεί προς ψήφιση από την αμερικανική Γερουσία «θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα».

Σημειώνεται ότι, η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα πακέτο νομοσχεδίων χορήγησης βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, έπειτα από μήνες διαφωνιών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ