Ιαπωνία: Συντριβή δύο ελικοπτέρων που συμμετείχαν σε ανθυποβρυχιακή άσκηση
Ανανεώθηκε:
Ελικόπτερο SH-60K
The official website of the Japan Maritime Self-Defense Force via APΔύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβησαν χθες Σάββατο (20/4) ανατολικά της νήσου Τορισίμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα.
Τα ελικόπτερα SH-60K, έκαστο με τέσσερα μέλη πληρώματος, συμμετείχαν σε νυχτερινή ανθυποβρυχιακή άσκηση όταν χάθηκαν τα ίχνη τους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως έχει εντοπιστεί ένας νεκρός, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να εντοπιστούν οι επτά αγνοούμενοι στρατιωτικοί. Τόνισε επίσης πως θεωρεί πιθανό το σενάριο σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων.
Φως στα αίτια του δυστυχήματος θα ρίξουν οι δύο καταγραφείς δεδομένων πτήσης, οι οποίοι έχουν ανακτηθεί, σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, ο Ραμ Εμάνουελ, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) την προθυμία της Ουάσινγκτον να συνδράμει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιαπωνία: Οκτώ τραυματίες από σεισμό 6,3 Ρίχτερ
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Βασιλικά της Κέρκυρας - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
15:55
Τέσσερις συλλήψεις για τις φωτιές σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία - Από φωτιά σε ΙΧ ξέσπασαν οι δύο
15:50
Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στο χωράφι 64χρονου στο Ρέθυμνο
15:39
Χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων με την υπογραφή του τύπωσε ο Τραμπ
15:30