Σερβία: Εξουδετερώθηκε νατοϊκή βόμβα - Είχε μείνει από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία το 1999
Ανανεώθηκε:
Φωτογραφία αρχείου
AP Photo/Michael ProbstΣυναγερμός σήμανε την Κυριακή (21/4) στην Σερβία όταν εντοπίστηκε βόμβα ενός τόνου η οποία είχε μείνει από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999.
Η βόμβα εντοπίστηκε σε εργοτάξιο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου στη Νις κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης.
Οι αρχές κινητοποιήθηκαν και εκκενώθηκε όλος ο πληθυσμός γύρω από το πάρκο.
Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς και μεταφέρθηκε με φορτηγό έξω από την πόλη. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, πρόκειται για βόμβα 1.000 κιλών, με 430 κιλά εκρηκτική γόμωση. Η βόμβα θα καταστραφεί με υπόγεια τεχνητή έκρηξη, σε ελεγχόμενο χώρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ταυτόχρονα καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βόμβες που έχουμε απενεργοποιήσει μέχρι σήμερα. Είναι ένα ισχυρό φονικό όπλο», δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του Τμήματος αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, Λούκα Τσάουσιτς.
Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Νιγρίτας στις Σέρρες - Νεκρός ένας κρατούμενος
17:02
Αιματηρή συμπλοκή σε μπαρ στο Ηράκλειο: Παραδόθηκε στις αρχές ο 18χρονος - Την Τετάρτη η απολογία
17:00
«Ανάσα» στα αποθέματα νερού της Κρήτης: 50 εκατ. κυβικά στα φράγματα του νησιού
16:45
ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Ιούνιο - «Διπλό μήνυμα στην αγορά»
16:35