ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν χωριό στην περιφέρεια του Ντονέτσκ

Πόλεμος Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν χωριό στην περιφέρεια του Ντονέτσκ

Ουκρανοί στρατιώτες

(AP Photo/Efrem Lukatsky, File)

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομιχαϊλίφκα, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 22/04 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε σήμερα στην τακτική πρωινή αναφορά του ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να αποκρούουν τις απόπειρες των ρωσικών δυνάμεων να προωθηθούν κοντά στο χωριό.

Το χωριό Νοβομιχαϊλίφκα δεν βρίσκεται μακριά από την πόλη Βουγλεντάρ, όπου διασταυρώνονται το νότιο και το ανατολικό μέτωπο και την οποία η Ρωσία προσπαθεί να κατακτήσει εδώ και δύο χρόνια.

Επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο περιμένει το Κίεβο

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών Κίριλο Μπουντάνοφ, προειδοποιεί ότι η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας θα επιδεινωθεί κατά τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου, που θα είναι μία «δύσκολη περίοδος», την ώρα που ενισχύονται οι φόβοι για νέα ρωσική επίθεση.

«Ας μη μπούμε πολύ στις λεπτομέρειες, αλλά θα υπάρξει μία δύσκολη περίοδος, από τα μέσα του Μαΐου μέχρι τις αρχές του Ιουνίου», δήλωσε όταν ερωτήθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο κατά την διάρκεια συνέντευξης στην ουκρανική υπηρεσία του BBC.

Ο ρωσικός στρατός «διεξάγει μία περίπλοκη επιχείρηση», είπε. «Πιστεύουμε ότι μία μάλλον δύσκολη κατάσταση μας περιμένει στο εγγύς μέλλον. Αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν θα είναι καταστροφική», πρόσθεσε ο Κίριλο Μπουντάνοφ.

Ο ουκρανικός στρατός διανύει ήδη μία δύσκολη περίοδο. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ελλείψεις προσωπικού και πυρομαχικών εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αποστολή της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας, κυρίως της αμερικανικής.

Αντιμετωπίζει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, πολυπληθέστερες και καλύτερα εξοπλισμένες, που ασκούν συνεχείς πιέσεις στον ανατολικό τομέα του μετώπου και ανακοινώνουν την κατάληψη χωριών στην περιοχή του Ντονμπάς, κατάγοντας συνχές τακτικές νίκες.

Πλέον, το Κίεβο ανησυχεί για το ενδεχόμενο μίας ακόμη σφοδρότερης θερινής επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ