Voyager 1: Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με τη NASA
Ανανεώθηκε:
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA).
Το Voyager 1, το οποίο απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, δεν είχε στείλει αξιοποιήσιμα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα για την κατάστασή του από τον Νοέμβριο, εξήγησε η NASA. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της αποστολής μπορούν να στέλνουν εντολές στο σκάφος, που εκτοξεύτηκε πριν από 46 χρόνια κι εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.
Εξαιτίας προβλήματος στον έναν από τους υπολογιστές που ευθύνεται για τη μορφοποίηση των επιστημονικών και τεχνικών δεδομένων που μεταδίδει, το Voyager 1 έστελνε ακατανόητο κώδικα πίσω στη Γη. Οι μηχανικοί της NASA φαίνεται όμως πως κατάφεραν να βρουν λύση ώστε να είναι αναγνώσιμα τα δεδομένα.
Τα Voyager 1 και 2 ταξιδεύουν μακριά από το ηλιακό μας σύστημα, μεταφέροντας σε χάλκινους επιχρυσωμένους δίσκους συλλογή από ήχους και εικόνες της Γης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Σημάδια ζωής» στέλνει ο διαστημικός ανιχνευτής Voyager 1, μετά το πρόβλημα επικοινωνίας
SPONSORED
Φωτιά σε δασική έκταση στην Πλάκα Λαυρεωτικής - Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
10:47
Το χαλάζι αλλάζει και γίνεται πιο επικίνδυνο, προειδοποιούν οι επιστήμονες
10:40
Reuters: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει αεροσκάφη Embraer C-390 και μίνι υποβρύχια
10:40
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Προκόπι Ευβοίας
10:28