ΚΟΣΜΟΣ

Στα φάκα αρχιμαφιόζος που ήθελε να μοιάσει στο «Σημαδεμένο»

Στα φάκα αρχιμαφιόζος που ήθελε να μοιάσει στο  «Σημαδεμένο»
Στιγμιότυπο από την ταινία ο "Σημαδεμένος" με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο

Ήταν γκουρού στο λαθρεμπόριο, τους εκβιασμούς, την τοκογλυφία, το ξέπλυμα χρήματος, συγκέντρωσε ακίνητη περιουσία 44 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν κατάφερε να μοιάσει στο προσωπικό του ίνδαλμα, το «Σημαδεμένο».

H ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δήμευσε επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκαν σε μαφιόζικη οργάνωση. Αρχηγός της φέρεται να είναι ο Ουίλιαμ Τσερμπό, ηλικίας 34 ετών, που συνελήφθη τον Απρίλιο του 2014 και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό στην Κατάνια καθώς θεωρείται ότι ήταν αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης.

Ο Τσερμπό ήθελε να μοιάσει στον Τόνι Μοντάνα, τον χαρακτήρα της ταινίας «Ο Σημαδεμένος» που ενσάρκωσε ο Αλ Πατσίνο. Είχε μάλιστα διακοσμήσει τη βίλα του αντιγράφοντας την πολυτελή κατοικία του πρωταγωνιστή της ταινίας κι είχε φτιάξει ακόμα κι έναν θρόνο όπου είχε χαράξει τα αρχικά του ονόματός του, ακριβώς όπως ο κινηματογραφικός Κουβανός βαρόνος των ναρκωτικών.

Δήλωσε στην εφορία εισοδήματα συνολικού ύψους 80.000 ευρώ σε διάστημα 14 ετών, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές, το πραγματικό ύψος των εσόδων του ανερχόταν σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, το μέτρο της δήμευσης επιβλήθηκε σε 20 επιχειρήσεις και 30 ακίνητα, μεταξύ αυτών τη βίλα, τα οποία σχετίζονται με τον Ουίλιαμ Τσερμπό κι οι αρχές κατέσχεσαν επίσης πολυτελή ρολόγια. Η αξία όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων υπολογίζεται σε 44 εκατομμύρια ευρώ.
Τα κατασχεθέντα θα παραμείνουν στη δικαιοδοσία του Κράτους μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση σχετικά με την ενοχή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ