ΚΟΣΜΟΣ

Τζιμπουτί: Τουλάχιστον 16 μετανάστες νεκροί και 28 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά

Τζιμπουτί: Τουλάχιστον 16 μετανάστες νεκροί και 28 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά

Διαλυμένο σκαρί βάρκας που μετέφερε μετανάστες στις ακτές της Σενεγάλης. Η θαλάσσιοι οδοι απο την άλλη πλευρά της Αφρικής, τις ανατολικές ακτές, θεωρούνται από τον ΙΟΜ άκρως επικίνδυνες

AP Photo/Leo Correa

Τουλάχιστον 16 μετανάστες σκοτώθηκαν και 28 άλλοι αγνοούνται σε ναυάγιο σκάφους στα ανοικτά των ακτών του Τζιμπουτί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από τις τοπικές αρχές και τον IΟΜ είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο οργανισμός αυτός στην πλατφόρμα Χ, διευκρινίζοντας ότι συνολικά 77 μετανάστες επέβαιναν στο σκάφος, «μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένα παιδί». Ο IΟΜ δεν διευκρίνισε εάν αυτό το παιδί περιλαμβάνεται στους διασωθέντες.

Eπικίνδυνη οδός

Πρόκειται για το δεύτερο ναυάγιο που ανακοινώνεται από τον IΟΜ στα ανοικτά του Τζιμπουτί μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά από αντίστοιχο περιστατικό στις 8 Απριλίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Η «ανατολική οδός» που ακολουθούν οι μετανάστες που έρχονται από το Κέρας της Αφρικής για να φθάσουν στη Σαουδική Αραβία μέσω της εμπόλεμης Υεμένης, θεωρείται από τον IΟΜ «μια από τις πιο επικίνδυνες και πιο περίπλοκες μεταναστευτικές οδούς στην Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ